Praktijk de Eijk

Praktijknaam

Mijn naam is Carla van Eijk.

Toen mijn huwelijk eindigde en ik mijn meisjesnaam weer aannam, kwam ik op een punt van ijking: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Hoe verhoud ik mij tot anderen?’.                  

Ik bevond me in een kwetsbare periode in mijn leven en tóch, krachtiger dan ooit tevoren. Ik heb mezelf in die periode beloofd te gaan staan als een ‘Eik’ en als dusdanig te wortelen en op te vallen door een stevige stam en wijduitreikende takken. Ik werk nog iedere dag aan deze belofte aan mijzelf en dit is terug te zien in ‘Praktijk de Eijk’. Bij de keuze van mijn praktijknaam heb ik dan ook een verbinding gemaakt tussen mijn naam en deze prachtige boom.

Een eik wortelt diep, dieper dan menig andere boom en staat symbool voor levenskracht, wijsheid, ankerpunt en overwinning. De eik is moedig en geeft een gevoel van veiligheid en wijsheid. Van cliënten hoor ik terug dat ze deze veiligheid en wijsheid terugvinden in mijn sessies.

Logo Praktijk de Eijk Algemene voorwaarden

Praktijk de Eijk

Begeleiding bij Hoogsensitiviteit

Hoe tot stand gekomen?

Als hoogsensitief persoon, en dus ervaringsdeskundige, heb ik mijn opleiding tot Lichaamsgericht Hypnotherapeut afgerond met een onderzoek ten aanzien van personen met de eigenschap hoogsensitiviteit. Ik heb onderzocht wat de effectiviteit is van hypnotherapie en coaching met betrekking tot identiteitsvorming en het verhogen van de weerbaarheid.

Uit het onderzoek bleek de door mij ingezette therapie een ontwikkeling te brengen in persoonlijke groei en weerbaarheid. Gevolg hiervan was vermindering van specifiek aan de eigenschap gerelateerde klachten en meer handelen vanuit eigen kracht.

Dit heeft mij gebracht tot de specialisatie ‘begeleiding bij hoogsensitiviteit’.

Wie ben ik?

Mijn naam is Carla. Ik ben oprichtster van praktijk de Eijk. Ik word omschreven als empatisch, goed luisterend. Ik ben analytisch en daarbij gericht op de hele context. Ik richt mij op mijn omgeving, op harmonie én op mijn grenzen.

Wat wil ik?

Sinds mijn tienerjaren heb ik de intentie om mensen te begeleiden bij het doorbreken van hun blokkades, opdat zij uit een belemmerend patroon kunnen stappen en daar een helpende handelwijze voor in de plaats kunnen aanbrengen. Je zou kunnen zeggen dat dit mijn missie is. Nu ik de middelen, kennis en professionaliteit in handen heb, breng ik dit graag in praktijk.

Wat kan ik?

Ik heb de 4-jarige HBO-opleiding tot Lichaamsgericht Hypnotherapeut met succes afgerond. Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten en omvat tevens het diploma van de Post-HBO Registeropleiding Psychosociale Basiskennis. Naast mijn afstuderen op hoogsensitiviteit heb ik in februari 2023 een aanvullende opleiding tot HSP Coach volbracht en in mei 2023 heb een training tot IEMT Practitioner afgerond. Daarnaast heb ik ervaring in medisch ondersteunende werkzaamheden en heeft ruime levenservaring mij verrijkt. Dit alles zet ik in bij het uitoefenen van mijn werk binnen Praktijk de Eijk.

Aan de hand van jouw hulpvraag kijk ik samen met jou naar de rode draad in jouw leven, jouw behoeften en de doelen die je wilt bereiken. Hierop baseer ik technieken en methodieken die ik inzet. Indien blokkades worden opgeheven, kunnen energie en levenssappen weer stromen. Met groei, bloei en diepe worteling tot gevolg.

Mijn specialisaties zijn hoogsensitiviteit en lichaamsgericht werken.

Hoe verhoud ik mij tot anderen?​

Ik word door anderen omschreven als loyaal, integer en verantwoordelijk. Praktijk de Eijk staat voor compassie en expertise. Vanuit deze eigenschappen en kwaliteiten benader ik mijn cliënten.