Praktijk de Eijk

Lichaamsgerichte moderne hypnotherapie

Wat is het?

In het dagelijkse leven zijn we ons niet altijd bewust van datgene wat ons lichaam ons laat zien. Als er iets gebeurt in jouw leven met een emotionele impact, kan zich dit op een bepaalde manier vastzetten in jouw lichaam.  Allerlei onverklaarbare lichamelijke ongemakken zoals een typische hoofdpijn, last van je schouder of een typisch gevoel in je buik kunnen hier het gevolg van zijn en het masker vormen van een sociale, emotionele en/of mentale blokkade. Ook kan het zijn dat emoties pas ‘spontaan’ tot lichamelijke uiting komen op het moment dat er iets getriggerd wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plotseling beklemmend gevoel, niet uit je woorden kunnen komen, een brok in je keel, plotseling optredende spanning of paniek, maar ook aan steeds terugkerend gedrag waar je van baalt, zoals jezelf letterlijk en/of figuurlijk terugtrekken of jezelf overschreeuwen. 

Door middel van trance en toepassing van therapeutische technieken kun je je focussen op deze lichamelijke gewaarwordingen en onderzoeken wat zij jou te vertellen hebben. Dit kun je inzetten bij het aanpakken van struggels waar je tegen aan loopt.                                       

Uit wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat in een hypnotische staat zich tussen twee bepaalde hersengebieden meer verbindingen vormen, waardoor de connectie tussen de hersenen en het lichaam wordt vergroot, de hersenen beter begrijpen wat er gebeurt in het lichaam en het beter kunnen controleren/sturen. 

Lichaamsgerichte moderne hypnotherapie verhoogt het bewustzijn van de boodschap die de sensatie of het lichamelijk lijden verbergt en is er op gericht lijden en klachten aan te pakken. 

Voor wie?

  • Indien je vastloopt, je innerlijke balans verstoord is en je de regie over je leven wilt herpakken.
  • Indien je kampt met steeds terugkerende onbegrepen lichamelijke sensaties/klachten.
  • Voor iedereen die toe is aan een volgende stap in persoonlijke ontwikkeling.

Wanneer?

Lichaamsgerichte hypnotherapie kan plaatsvinden indien fysiek onderliggend lijden medisch is uitgesloten. Bij vermoeden van onderliggend lijden, of uitsluiten hiervan gewenst is, vindt doorverwijzing naar de huisarts plaats.

Waarom?

Aangezien het lichaam nooit liegt, is lichaamsgerichte hypnotherapie een heel effectieve, doelgerichte en krachtige therapievorm.