Praktijk de Eijk

Lichaamsgerichte moderne hypnotherapie

Wat is het?

In het dagelijkse leven zijn we ons niet altijd bewust van datgene wat ons lichaam ons laat zien. Indien emoties niet geuit (kunnen) worden, kunnen zij zich gaan vastzetten in ons lichaam. Allerlei onverklaarbare lichamelijke ongemakken, zoals steeds terugkerende hoofdpijn of buikpijn of een steeds weer beklemmend of onrustig gevoel, kunnen hier het gevolg van zijn en het masker vormen van een sociale, emotionele en mentale blokkade. Indien zo’n blokkade getriggerd wordt, kunnen ermee samenhangende emoties namelijk ‘spontaan’ opkomen en dus lichamelijk op allerlei manieren tot uiting komen. Denk hierbij ook aan: niet uit je woorden kunnen komen, brok in je keel, plotseling optredende spanning, paniek, slaapproblemen en bijvoorbeeld ook steeds terugkerend gedrag waar je van baalt zoals jezelf letterlijk en/of figuurlijk terugtrekken of jezelf overschreeuwen. 

Door middel van trance en toepassing van therapeutische technieken kun je je focussen op lichamelijke gewaarwordingen en een blokkade aanpakken. Uit wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat in een hypnotische staat zich tussen twee bepaalde hersengebieden meer verbindingen vormen, waardoor de connectie tussen de hersenen en het lichaam wordt vergroot, de hersenen beter begrijpen wat er gebeurt in het lichaam en het beter kunnen controleren/sturen. 

Lichaamsgerichte moderne hypnotherapie verhoogt het bewustzijn van de boodschap die de sensatie of het lichamelijk lijden verbergt en is er op gericht lijden en klachten aan te pakken. 

Voor wie?

  • Indien je vastloopt, je innerlijke balans verstoord is en je de regie over je leven wilt herpakken.
  • Indien je kampt met steeds terugkerende onbegrepen lichamelijke sensaties/klachten.
  • Voor iedereen die toe is aan een volgende stap in persoonlijke ontwikkeling.

Wanneer?

Lichaamsgerichte hypnotherapie kan plaatsvinden indien fysiek onderliggend lijden medisch is uitgesloten. Bij vermoeden van onderliggend lijden, of uitsluiten hiervan gewenst is, vindt doorverwijzing naar de huisarts plaats.

Waarom?

Aangezien het lichaam nooit liegt, is lichaamsgerichte hypnotherapie een heel effectieve, doelgerichte en krachtige therapievorm.